prezentare cabinet
specialitati si servicii medicale
medici
album foto
informatii contact
articole
 

 
ATENTIE Informatii utile!
ASOCIATIA HELICOMED
Nou - masterat de LOGOPEDIE PEDIATRICA in IASI
Programul pentru pacienti
PARTENERI
Anunturi
 
Dr. Burlea Marin
 
- medic primar pediatrie, gastroenterologie, competenta in ecografie.

- consultatie si ecografie

Specialitatea Pediatrie
Competente Gastroenterologie, ecografie
Telefon 0722.250.707
Email cabinet.medical@helicomed.ro
Localitate Iasi
Judet Iasi

Prof. Dr. Marin Burlea

1. DATE BIOGRAFICE

1.1. Numele si prenumele: BURLEA Gh. Marin
1.2. Data si locul nasterii: 08 ianuarie 1949, comuna Vidra, sat Cretesti,
Sector Agricol Ilfov
1.3. Starea civila: casatorit
1.4. Copii: 2

2. STUDII GIMNAZIALE

1956-1964 - Scoala generala si gimnaziu: comuna Vidra, sat Cretesti,
sector Agricol Ilfov
1964-1967 - Liceul teoretic „Mihai Eminescu”, Iasi
1967 - Bacalaureat In sesiunea mai 1967 la acelasi liceu, cu Diploma
seria A, nr. 131405

3. STUDII UNIVERSITARE

1967-1973 - Student al Facultatii de Medicina, Sectia Pediatrie, I.M.F. Iasi –
concurs de admitere sustinut In sesiunea iulie 1967
1973 - Absolvent al Facultatii de Medicina, Sectia Pediatrie, I.M.F. Iasi;
diploma de doctor-medic nr. 158369/3511 – sesiunea septembrie,
I.M.F. Iasi

4. SPECIALITATEA PRINCIPALA; ALTE SPECIALIZARI

Specialitate principala – PEDIATRIE

1976 - Admis prin concurs republican In stagiul de secundariat, specialitatea Pediatrie, cu efectuarea cursului si a stagiului In Clinica a-II-a Pediatrie, Spitalul Clinic de Copii Iasi, sub Indrumarea directa a Prof. Dr. Marcel Burdea
1979 - Medic specialist pediatru, confirmat prin Ordinul Ministerului sanatatii nr. 537/15.XII.1979, In urma examenului sustinut In sesiunea octombrie 1979, cu dispozitie de repartizare a Ministerului Sanatatii nr. 464/1980, Leaganul de Copii Iasi.
In perioada 1980-1985 am lucrat la Clinica a-II-a Pediatrie, Serviciul Terapie Intensiva.
Intre 1985-1990, concomitent cu Indeplinirea functiei de inspector OMCT, am continuat sa prestez norma Intreaga In Clinica a-II-a Pediatrie, Sectorul de Copii Prescolari si Scolari.
Din 1987 am efectuat activitate sub forma de plata cu ora la Dispensarul Urban de Pediatrie nr. 2 Dacia, cu o populatie infantila numeroasa si cu multiple probleme de patologie pediatrica si diverse aspecte sociale.
Activitatea din toata aceasta perioada mi-a permis cunoasterea si abordarea atat a problemelor de asistenta pediatrica de urgenta, a aspectelor de patologie cronica a copilului, cat si a problematicii legata de supravegherea starii de sanatate a copiilor In mediul familial.
In 1983 am efectuat, In afara programului de lucru In spital, un stagiu de 6 luni, In Clinica a-II-a Medicala (Prof. Dr. Carol Stanciu) de echografie, unde am lucrat alaturi de Prof. Dr. Cezar Daniil, Dr. Gheorghe Balan, Dr. Mihai Frasin pe probleme de echografie abdominala diagnostica si interventionala.
Din 1984 am introdus ca metoda, In premiera In zona Moldovei, echografia abdominala la copil, lucrand pe un aparat, modern pentru vremea respectiva, Aloka SSD 240, procurat de Prof. Dr. Ioan Tansanu. Acest moment a reprezentat o schimbare In destinul meu profesional, prin cunoasterea unui serviciu modern de gastroenterologie (Clinica a-II-a Medicala) si prin accesul la o metoda a imageriei medicale moderne, atractia devenind ulterior o reala pasiune.
Pana In prezent am efectuat peste 50.000 examene echografice abdominale si transfontanelare, musculare si articulare, la copil si, uneori, la adultii care solicitau serviciul.
1991 – Medic primar gr. III, specialitatea Pediatrie, examen sustinut la U.M.F. Cluj, sesiunea aprilie 1991, confirmat prin Ordinul Ministerului sanatatii nr. 800/10.VI.1991 si dispozitia de repartizare nr. 450.

A doua specialitate – GASTROENTEROLOGIE

In perioada 1991-1994 am efectuat, In paralel cu activitatea clinica din Spitalul de Pediatrie, stagiul de secundariat In gastroenterologie In Clinica a-II-a Medicala Gastroenterologie, sub Indrumarea Prof. Dr. Carol Stanciu. Am fost confirmat medic specialist gastroenterologie prin Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 2214/1994, In baza examenului sustinut In sesiunea decembrie 1994.


5. SPECIALIZARI IN STRAINATATE

1990-1991 - Am efectuat un stagiu de 3 luni la CHRU – LILLE, Franta, In Serviciul Prof. Dr. Jean Pierre-Fariaux, unde am lucrat efectiv In unitatea specializata de Reanimare Digestiva, sub Indrumarea Prof. Dr. Dominiq Turk si Frederic Gotrand. In acest stagiu am participat la efectuarea endoscopiilor digestive superioare si a colonoscopiilor la copii de varste diferite (de la nou-nascut pana la adolescent), atat In scop diagnostic, cat si terapeutic.
1991, septembrie - Stagiu de o luna la Verona, Italia, pe probleme nutritionale la copiii cu afectiuni gastro-intestinale, In Serviciul C.E.R.R.I.S. condus de Dr. Mauro Bellamoli.
1992, octombrie - Stagiu de o luna la Negrar (Verona), Italia, In Ospedale „Sacro Cuore” (sub Indrumarea Dr. Agostino Fratton) de endoscopie digestiva superioara, colonoscopie si endoscopie interventionala.
1996, noiembrie-decembrie - Stagiu de 2 saptamani la Arnhem, Olanda, Impreuna cu gastroenterologi din Bucuresti, Tg. Mures, Cluj, Timisoara organizat de Societatea Romana de Gastroenterologie si Endoscopie Digestiva.

6. DOCTORAT

1994 - sustinerea tezei de doctorat cu tema „Corelatii Clinico-Endoscopice si Histobacteriologice In Afectiunile Exo-Gastro-Duodenale la Copil”, sub Indrumarea Prof. Dr. Marcel Burdea, U.M.F. Iasi, cu conferirea titlului de „Doctor In Medicina” prin Ordinul Ministrului Invatamantului nr. 3554 din 10 martie 1995.
Realizarea tezei de doctorat reprezinta o sinteza a activitatii de gastroenterologie pediatrica, fibroscopie digestiva In scop diagnostic si terapeutic, desfasurata pe un numar de 771 pacienti endoscopiati de autori, la care s-au prelevat fragmente din mucoasa gastrica din care s-au efectuat examene bacteriologice si patologice, utilizate In premiera In zona Moldovei.
Am introdus, Intre primii din tara, diagnosticul infectiei cu Helicobacter pylori prin 4 metode de laborator.
Am abordat de asemenea, aspectele complexe legate de refluxul gastroesofagian, esofagitele postcaustice, boala ulcerului peptic, cazuistica numeroasa permitand o prelucrare statistica relevanta.


7. FUNCTII INDEPLINITE

1985-1990 – Medic inspector cu ocrotirea mamei si copilului (OMCT) la Directia Sanitara a judetului Iasi
1990-1997 – Director al Spitalului de Copii „Sf. Maria”, Iasi
1995 si In prezent – Medic Sef – Sectia Gastroenterologie, Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii „Sf. Maria”, Iasi, functie ocupata prin concurs organizat de Ministerul Sanatatii si confirmat prin Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 1791/1995.
din 1998 - Sef Clinica Pediatrie – Gastroenterologie a Facultatii de Medicina
Stomatologica; Sef Disciplina Pediatrie
din 1999 - Conferentiar la Disciplina de Pediatrie I, Facultatea de Medicina
Stomatologica, U.M.F. „Gr. T. Popa” – Iasi
din 2000 - Sef Catedra Medicala II, Facultatea de Medicina Stomatologica,
U.M.F. „Gr. T. Popa” – Iasi
- Membru In Consiliul Profesoral al Facultatii de Medicina
Stomatologica, U.M.F. „Gr. T. Popa”, Iasi
- Membru In Colegiul de Redactie al Revistei „Medicina
Stomatologica”
din 2001 - Presedinte al Comisiei de Imagine a Facultatii de Medicina
Stomatologica, U.M.F. „Gr. T. Popa”, Iasi
- Director General al Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii
„Sf. Maria”, Iasi

8. SOCIETATI STIINTIFICE

Membru al urmatoarelor societati:
a. Societatea de Medici si Naturalisti – Sectia Pediatrie;
b. Societatea Romana de Genetica Medicala;
c. Societatea Romana de Gastroenterologie si Endoscopie Digestiva;
d. Societatea Romana de Imunologie
Membru asociat al:
a. Societatii de Chirurgie Pediatrica

9. STUDII SI ARTICOLE PUBLICATE. CARTI PUBLICATE

Multe din lucrarile prezentate la diferite manifestari stiintifice din tara si din strainatate au fost publicate In extenso sau In rezumat. Anexam la dosar, pentru exemplificare, o parte dintre acestea. Insistam asupra a doua lucrari prezentate la Congresul Grupului European de Studiu al Helicobacter pylori de la Praga, referitoare la „Helicobacter pylori la copilul cu greutate mica la nastere” si respectiv „Gastrite cu Gastrospirillium hominis (Helicobacter heilmanii)”, primite cu interes de juriu pentru ca infectia era putin cunoscuta si semnalata In literatura de specialitate, la copilul sub 2 ani. Pentru Gastrospirillium hominis erau putine semnalari In literatura In 1992 si foarte putine la copil.
Sunt coautor al „Manualului de Neonatologie” aparut In 1995 sub redactia Prof. Dr. Ioan Tansanu, pag. 132-136, capitolul „Echografia In diagnosticul afectiunilor prenatale si neonatale”.
La Congresul National de Pediatrie de la Onesti, 12-14.X.1995, am prezentat la sectiunea „Aportul Imagisticii In Pediatrie” un raport intitulat „Echografia transfontanelara – posibilitati de diagnostic la nou nascut si sugar” si publicat integral In volumul „Progrese recente In pediatrie”, sub patronajul Societatii Romane de Pediatrie (ISBN 973-0-00284-3).
In urma colaborarii, extrem de valoroasa si utila pentru mine, cu Clinica de Chirurgie Pediatrica, Prof. Dr. G. O. Ionescu, am realizat Impreuna, In premiera pediatrica, evacuarea prin ghidaj echografic a colectiilor abdominale, precum si urmarirea In dinamica a tumorilor solide abdominale la copil sub tratament multimodal: chimioterapic, radioterapeutic si chirurgical, au rezultat lucrari prezentate la manifestari stiintific din tara precum si internationale: Canada si Africa de Sud.
Sinteza a preocuparilor si experientei gastroenterologice, o consider elaborarea si publicarea In 1997 a monografiei „Helicobacter pylori In patologia gastroduodenala la copil”. Aceasta monografie iesita de sub tipar In martie 1997 si destinata medicilor specialisti de adulti si copii, rezidentilor si studentilor In medicina, am dorit sa reprezinte o incursiune
In publicatiile referitoare la patologia gastroduodenala corelata cu Helicobacter pylori pana In 1997, iar la fiecare capitol am inclus date statistice si experienta mea In domeniu pe o cazuistica numeroasa (2310 cazuri explorate), am abordat comparativ diferite scheme terapeutice utilizate In timp, eficacitatea lor.
Am Incercat sa raspund la o serie de Intrebari, care am sesizat ca au fost puse constant la reuniunile de consens:
- Helicobacter pylori: realitate sau utopie?
- Ce tratam?
- Cu ce tratam?
- Cat timp tratam?
Au ramas necunoscute cum ar fi:
- eradicarea infectiei cu Helicobacter pylori Intr-o anumita faza evolutiva elimina total riscul evolutiei catre cancer?
Cartea este tiparita la Editura „Fat-Frumos” Bucuresti, ISBN 973-552-015-X-1997.
Concomitent cu activitatea clinica axata pe probleme de gastroenterologie pediatrica am abordat In continuare aspectele de pediatrie generala In practica si In colective de cercetare. Astfel, lucrari referitoare la epilepsie, elaborate de un colectiv interdisciplinar au fost prezentate la Congrese Nationale si Internationale (Haga 1996, Dublin 1997, Praga 1998). Unele lucrari au fost publicate In rezumat, altele In extenso.
In 1998-1999 la solicitarea Clinicii a-II-a Medicala-Gastroenterologie, am elaborat capitolul „Helicobacter pylori In patologia gastroduodenala la copil” pentru o monografie sub redactia Prof. Dr. Carol Stanciu, Ed. Editdan, Ed. Tehnopres, 2001, ISBN 973-99-150-9-4 si ISBN 973-8048-53-2, pag. 174-187, intitulata „Helicobacter pylori In patologia umana”.
Anexez lista cu lucrarile prezentate si publicate In rezumat si/sau In extenso.
Lucrari comunicate Lucrari publicate In rezumat si In extenso Lucrari publicate In extenso Lucrari publicate In extenso – prim autor Carti publicate
110 123 34 13 4


10. PARTICIPARI LA CONGRESE

Am participat la cele mai importante manifestari stiintifice nationale si regionale, cu lucrari din diferite domenii ale pediatriei (pediatrie generala, genetica, imunologie, imagerie medicala, chirurgie pediatrica, oncologie, neonatologie).
In ultimii 7 ani, concordant cu canalizarea preocuparilor mele In gastroenterologia pediatrica, am efectuat cercetari In domeniul fibroscopiei digestive, al echografiei si pH-metriei esofagiene. Am cristalizat o echipa bine formata, cuprinzand clinicieni, anatomopatolog, bacteriolog si radiolog. Am constituit un centru de diagnostic al infectiei gastrice cu Helicobacter pylori, introducand treptat majoritatea tehnicilor de laborator utilizabile In diagnostic: chimica, examene bacteriologice directe, cultura, examen serologic, examene histologice. De aproximativ 1 an utilizam HELICOBLOT-TEST ( Western-Blot), test care permite tiparea tulpinilor de Helicobacter pylori, In functie de toxinele CagA si VacA, ceea ce permite, Intr-un viitor foarte apropiat, studiul raspandirii tulpinilor Helicobacter pylori ulcerogene sau cancerigene la populatia din zona Moldovei. Am urmarit cu rigurozitate cazurile luate In studiu si am evaluat eficacitatea diferitelor scheme de tratament antibacterian si antiacid.
Prin performantele sale, prin numarul ridicat de cazuri studiate, centrul nostru de studiu se constituie ca o unitate pilot, capabila sa efectueze (In conditii optime de dotare cu reactivi) studii populationale privind raspandirea diferitelor tulpini de Helicobacter pylori In zona noastra geografica.
Interesul mondial pentru studiul infectiei cu Helicobacter pylori este bine cunoscut. Studiile si rezultatele noastre au fost prezentate la congrese si consfatuiri In tara, precum si la Congresul Grupului european de Studiu al Helicobacter pylori de la Praga – octombrie 1992, prilej cu care ne-am prezentat cu 2 lucrari (postere), cu rezumatele publicate In revista Cesko-Slovenska Gastroenterologie a Vyziva, vol. 47/1993. De asemenea am participat la lucrarile aceluiasi grup la Brussells – septembrie 1993.
In luna mai 1996 am participat, alaturi de Prof. Dr. Carol Stanciu, ca expert la Reuniunea de Consens privind infectia cu Helicobacter pylori a Ligii Gastroenterologilor din sudul Italiei, la Napoli.
Tot In 1996, am participat la Simpozionul National de Gastroenterologie si Endoscopie Digestiva – consensul national – privind infectia cu Helicobacter pylori, la care am facut parte din juriu si am fost moderator al Simpozionului „Spectrul infectiei cu Helicobacter pylori In patologia pediatrica”.
Am redactat si publicat concluziile acestui simpozion In fascicola ”Ulcerul si gastrita cronica In era Helicobacter pylori”.
Preocuparile intensive si experienta acumulata In domeniul gastroenterologiei pediatrice, In general, si a gastritelor si ulcerului peptic asociate cu Helicobacter pylori, In special, au avut efect stimulativ asupra Intregii echipe, astfel Incat medicul anatomo-patolog Doina Mihaila si-a elaborat teza de doctorat pe aspectele histologice si bacteriologice specifice, medicul radiolog, Dr. Mircea Georgescu a optat pentru aspectele specifice In patologia esofagului, iar un medic specialist tanar din cadrul echipei abordeaza In lucrarea de doctorat problematica refluxului gastro-esofagian, valorificand rezultatele corelatiei Intre fibroscopia digestiva superioara si pH-metria esofagiana pe 24 ore.
Am participat cu lucrari la principalele congrese din tara, de pediatrie si de gastroenterologie. In octombrie 2001 am participat la Congresul Falk de Gastroenterologie si Hepatologie de la Hanovra.

11. BIBLIOGRAFIE CRITICA

Recenzie la monografia „Helicobacter pylori In patologia gastroduodenala la copil”, semnata de Dr. Constantin Chira, publicata In Revista „Noutatea medicala”, anul V, nr. 4/1997, pag. 61.

12. REZULTATE ALE ACTIVITATII PERSONALE PE CARE LE CONSIDER SEMNIFICATIVE

Introducerea unor metode noi, In premiera:
Echografia: - abdominala scop diagnostic In
- transfontanelara pediatrie, In 1984
- osteoarticulara
- oculara, tiroidiana
* In colaborare cu Prof. Dr. G.O. Ionescu – primele cazuri din tara de echografie interventionala - evacuarea percutana a pseudochistilor pancreatici, abceselor hepatice si perinefretice sub ghidaj echografic, primele cazuri In 1986
* Fibroscopia digestiva superioara si colonoscopia, introduse In premiera In zona Moldovei In scop diagnostic si, In premiera nationala, la copil, introducerea fibroscopiei interventionale: scleroterapia endoscopica a varicelor esofagiene, extragerea corpilor straini intraesofagieni si intragastrici si polipectomia endoscopica cu electrocoagulare, In 1992.
* Introducerea, In premiera nationala, la copil a monitorizarii pH-ului intraesofagian pe 24 ore prin metoda Holter, din 1994, metoda extrem de sensibila In diagnosticul refluxului gastro-esofagian la copil.
Toate aceste activitati de certa tehnicitate, cumulate, au permis desprinderea si cristalizarea Sectiei Clinice de Gastroenterologie Pediatrica, prima structura autonoma de acest tip din Romania. Astfel s-au creat conditiile formarii unui colectiv de medici, personal medico-sanitar cu abilitati In utilizarea aparaturii si tehnicilor specifice.
Aceasta unitate de pediatrie specializata poate servi, In conditii ideale, formarii tinerilor (studenti, rezidenti), precum si ca baza de Invatamant pentru dobandirea competentei de gastroenterologie pediatrica, aspect agreat si de Institutul de Pregatire Postuniversitara si Educatie Continua a Medicilor si Farmacistilor prin adresa nr. 1080 din 17.IV.1996.
Preocupat de reforma prin restructurare a sectorului sanitar, In general, si a sectorului de pediatrie, In particular, In calitate de director al Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii „Sf. Maria”-Iasi, am initiat Inca din 1990 crearea de structuri multiple de ultraspecialitate In aceasta institutie.
Am cultivat relatia cu CHRU Lille, cu Primaria din Lille si cu o organizatie neguvernamentala, reusind sa conving partea franceza sa finanteze stagii de cate 3 luni pentru 25 de medici si 15 asistente medicale, care au efectuat specializari In domenii In care aveau deja o experienta si preocupari.
Astfel, In perioada 1990-1994 si-au consolidat formatia profesionala medici cu experienta si tineri pe urmatoarele specialitati:
- cardiologie,
- nefrologie
- neurologie
- diabet, boli de nutritie si metabolism,
- chirurgie viscerala
- chirurgie plastica
- ortopedie
- terapie intensiva
- neonatologie
- imunologie, alergologie
- oncologie,
- chimioterapie,
- gastroenterologie
- anatomie patologica
- bacteriologie.
Formarea acestor specialisti a permis, In conditii dificile si cu multiple rezistente, modificarea structurii spatiului hotelier al spitalului si al laboratorului, pe specialitatile mai sus mentionate, cu aparitia de sectii si compartimente de Inalta specialitate.
Astfel, a fost posibila si aparitia sectorului de hemodializa. Consecutiv a aparut si aparatura de specialitate si lucrari stiintifice competitive si relevante pentru congrese nationale si internationale si, cel mai important, a conferit spitalului clinic de Urgente pentru Copii „Sf. Maria” statutul de unitate Inalt specializata pentru toate judetele Moldovei si nu numai.
In prezent, la nivelul Ministerului Sanatatii, este apreciat ca un spital cu structura moderna.
In 1990 au venit la Iasi, 17 specialisti din CHRU Lille pentru o scoala de vara de 2 saptamani, pentru a-si cunoaste omologii, care ulterior au urmat stagii In Franta dupa cum am mentionat mai sus. Cum aceasta actiune a prezentat interes pentru medicii nostri, am organizat In fiecare an In Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii „Sf. Maria” „scoli de vara”, privind patologia copilului: neurologie pediatrica, reeducare neuro-psiho-motorie, infectia HIV, reanimare neo-natala, cu participarea specialistilor din Poitiers, Viena, Lille.
Una dintre cele mai importante
realizari ale carierei mele de medic si director al Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii „Sf. Maria” este amenajarea Ambulatoriului de Specialitate „Sf. Maria”, Infiintata si inaugurata In 1992, In conditii materiale si legislative deosebit de dificile. Aceasta veriga, extrem de necesara In relatia dintre asistenta Inalt specializata din spital si medicina copilului din familie, si-a dovedit utilitatea, avand o adresabilitate ridicata (250-450 consultatii si alte servicii medicale pe zi). Este constituita din 16 cabinete de pediatrie generala si specialitati pediatrice si deservita de specialisti a caror formatie a fost consolidata prin stagiile din Franta (Lille).

13. ACTIVITATEA DIDACTICA

In calitate de medic specialist si, ulterior, de medic primar, am participat la activitatile specifice de Invatamant din Clinica a-II-a Pediatrie si apoi la Clinica a-III-a Pediatrie, In cadrul activitatilor integrate.
Am efectuat zilnic stagii cu studenti si/sau rezidenti. Am fost In permanenta preocupat de dobandirea achizitiilor recente In specialitate, studiind la fiecare bolnav capitolul de patologie corespunzator, investigatiilor moderne si m-am straduit ca ceea ce gandesc si realizez efectiv, inclusiv nelinistile legate de rezolvarea unor cazuri dificile, sa le transmit studentilor si tinerilor, Incercand sa-i capacitez prin participare activa la rezolvarea bolnavilor din sectorul In care aveam responsabilitati.
Experienta si abilitatile dobandite le-am transmis cu larghete colaboratorilor, pornind de la ideea esentiala ca actul medical de calitate este rezultatul unei munci In echipa cu specialisti din diverse domenii ale medicinei si din toate generatiile.
Realizarile In domeniul gastroenterologiei pediatrice au fost posibile doar prin stimularea si cooptarea In echipa a unui bacteriolog competent, Conf. Dr. Gabriela Coman, a unui anatomo-patolog cu formatie pe tub digestiv, Dr. Doina Mihaila (ambele beneficiare ale unor stadii la Lille) si a unui radiolog, Dr. Mircea Georgescu.
In cadrul Clinicii a-II-a Pediatrie si, din 1992, In clinica a-III-a Pediatrie am efectuat constant prezentari de cazuri, atat la studenti, In amfiteatru, sub forma de prelegeri de 50 de minute, cat si In sedintele saptamanale de prezentari de cazuri pentru medicii clinicii si pentru secundari-rezidenti.
Am Indrumat, avand girul unor distinsi profesori (G. O. Ionescu, I. Tansanu) 4 teze de diploma, cu subiecte din domeniul echografiei pediatrice si gastroenterologiei:
• Aportul echografiei In diagnosticul unor boli hepato-biliare la copil, 1990;
• Diagnosticul echografic al afectiunilor abdominale tumorale la copil, 1987;
• Aspecte clinice, endoscopice, bacteriologice si histologice In gastritele copilului, 1996;
• Boala peptica ulceroasa la copil, 1997.
Ca Sef de Disciplina Pediatrie, In cadrul Facultatii de Medicina Stomatologica si Sef de Clinica Pediatrie am tinut si cursul de pediatrie cu studentii din anul II de studiu.
Am elaborat cursul adaptat etapei de studiu a beneficiarilor, abordand aspectele esentiale ale pediatriei conform programei modulului I5B.
Am efectuat stagii cu studentii, parcurgand problemele de patologie a copilului precum si aspectele de puericultura si pediatrie preventiva, continute In curs precum si pe cazurile spitalizate In clinica. Am utilizat sistemul interactiv de lucru, studentii fiind permanent antrenati si testati periodic, pe cazuri clinice si teste grila. In cursul anului universitar 1998-1999 au fost prevazute si aprobate: un curs facultativ pentru studenti „Actualitati In gastroenterologia pediatrica” si un curs postuniversitar pentru medici specialisti si primari de pediatrie „Endoscopia digestiva pediatrica, diagnostica si terapeutica”.
Particip la formarea medicilor cuprinsi In stagiu pentru dobandirea competentei echografice (titular curs Prof. Dr. Carol Stanciu) prin asigurarea stagiilor de echografie pediatrica abdominala, transfontanelara, sold, etc.
In fiecare an coordonez 3-4 teze de licenta pentru studenti ai Facultatii de Medicina Stomatologica sau ai Facultatii de Medicina Generala.
Ma straduiesc sa aleg esentialul din pediatrie pentru a transmite studentilor mei cele mai importante notiuni de pediatrie, necesare unei formatii medicale corecte.
In 2001 am avut Incredintat un modul de 32 ore stagiu si curs pentru rezidenti stomatologi conform programei didactice.
Avem In permanenta In stagiu medici rezidenti specialitatea Pediatrie sau Medicina de familie

Lista medici:

Burlea Georgeta
Burlea Marin
Ilascu Laura
Lionte Catalina
Luca Adriana
Szalontay Andreea Silvana
Tache Cristina
Cristian Magdalena
Popa Maria
Velicu Carmen
Ciubara Alexandru Bogdan
Copyright © 2008 - 2014 Helicomed | ANPC